Alla inlägg under februari 2017

Av Mimmi - 8 februari 2017 23:52

Den här dagen har minst sagt varit omtumlande!
I nästan 3 månader har jag och sambon väntat på att få ett besked från försäkringskassan för att veta om jag blir återbetalningsskyldig eller inte. Idag kom domen. Jag hörde brevlådan smälla igen och när jag såg brevet från försäkringskassan så blev jag på en gång orolig. När jag sedan öppnade brevet och läste det preliminära beslutet att jag måste betala tillbaka närmare 40.000kr så var det som att någon kilade in en vass sten i bröstet på mig.

Hela dagen har jag haft ångest och gråtit, ända tills sonen kom hem. Då torkade jag tårarna för att hålla upp fasaden. Jag vill inte oroa honom med det här, han är så omtänksam av sig.

Sambon har iaf ringt i mitt ställe och överklagat beslutet och jag hoppas innerligt att dom tänker om! Det känns så orättvist att jag ska få betala något när det inte är jag som gjort fel.

Av Mimmi - 7 februari 2017 21:59

Igår var jag med sonen på hans förskola i ca 3 timmar. Han satt som en igel på mig hela tiden och verkligen njöt över att ha mig med sig. Han visade en massa olika saker och bjöd in sina kompisar att leka med oss.

Efter lunchen var jag helt slut efter alla ljud och intryck. En stor eloge till alla förskolepedagoger som jobbar med det här dagligen.

Jag somnade redan klockan åtta vilket är en jätte bedrift för mig!
Dessvärre var jag fortfarande trött morgonen efter och trots att jag vaknade med tuppen så somnade jag om till kl tio.
Sonen kom till förskolan till kl tolv och jag hade inte direkt någon energi till något.

Senare på eftermiddagen kom min sambo och hämtade mig för vi skulle på möte och träffa min kontaktperson för första gången. Det kändes lite konstigt men samtidigt bra.
Vi ska träffas på stan på måndag för en fika och lära känna varandra.

Av Mimmi - 2 februari 2017 15:47

Det var länge sedan jag åkte så här mycket buss och det känns skönt att kunna åka utan att gripas av panik och ångest!
Dagens resmål var en liten djuraffär utanför stan och målet för dagen var att få en arbetsprövningsplats.

Jag mötte min coach utanför affären och vi pratade lite snabbt igenom vad vi ville få ut av mötet.
Väl inne gick allting väldigt snabbt, ägaren kände igen mig som "hon med cornisharna" och allt gick jätte bra.
När mötet var slut så kändes allting så bra! Från och med den 14:e februari kommer jag att arbetsträna där 3 dagar i veckan,10-13!

Nu hoppas jag bara på att försäkringskassan kan bli klara någon gång så jag kan börja få pengar igen. Det är verkligen tungt ekonomiskt just nu.

Ovido - Quiz & Flashcards