Alla inlägg den 26 augusti 2016

Av Mimmi - 26 augusti 2016 00:02

Nu har jag börjat anväda min whiteboardtavla. Jag hade hembesök från psykiatrimottagningen idag och vi pratade om vad jag bör skriva upp på tavlan och vad som är överflödigt/onödigt. Hon svarade på lite frågor jag hade kring tavlan och vi beslutade oss även för att hon ska beställa ett nytt täcke till mig samt en filt som jag kan ha i soffan.

Mitt nya kedjetäcke kommer att väga 12kg istälet för 8kg så när ag får hem det så kommer sonen inte att få ligga under det då det blir för tugnt för honom, så jag hoppas att jag får kedjefilten så han åtminstånde kan mysa med den.


I kösfönstret så har jag mina pelargoner står men eftersom att vi har fönstret i söderläge så har solen varit alldeles för stark för dom under sommaren. Bladen fick gula fula fläckar och jorden torkade upp jättesnabbt. Jag försökte lösa det med att "frosta" glaset genom att dutta filmjölk med en svamp och resultatet blev överaskande bra! Enda tills katterna under natten slickat på fönsterrutan så det nästan inte fanns någon "frost" kvar.

Ungefär där tappade jag tålamodet och tejpade upp A4-papper på fönstret istället. Mycket snyggt, jag vet men det var den lösningen jag orkade med där och då.

Sedan dess har jag stört mig på papprena på fönstret men inte orkat göra något åt det. Förren igår, då rev jag ned papprena! Jag torkade av den resterande filmjölken och tvättade fönstret ordentligt.

Efter det klippte jag till en precis lagom stor bit frostade dekorfilm, sprejade ett tunt lager med såpvatten på rutan och satte fast den... eller inte. Den korvade sig, skrynklade sig och blev skev! Så skiten åkte i soptunnan och blommorna åkte upp i fönstret.

 

Rullen med dekorfilm står där till höger och flinar åt mig...


Utöver fjaskot igår så har jag bytt knoppar på kommoden, det ble i alla fall bra!    

Ovido - Quiz & Flashcards